onsdag 13 oktober 2010

Recension av Anna Bovallers Svinajakten

"Petra Wester är advokat i Stockholm, där hon bor med sin sextonåriga dotter Martina. Petra har ett sommarhus på Österlen dit hon söker sig för att komma undan stress och yrkesliv.

En sommar blir Petra kontaktad av affärsmannen Sten Backman, en bekant från studietiden, som just ärvt den pampiga österlenska gården Hamra efter att hans far plötsligt gått bort. Stens nya planer för Hamra och den traditionsenliga jakten där ses inte med blida ögon i trakten. Samtidigt genomför miljöaktivister en rad protestaktioner på båda sidor av sundet.

En plötslig och tragisk dödsolycka sätter i gång polisens utredning. Under ytan i det vackra österlenska landskapet styrs händelserna av kärlek, svek och avund, vilket sätter i gång en spiral av våldsamma gärningar. Petras efterforskningar på Stens uppdrag blir nu allt farligare och hennes upptäckter gör att hon motvilligt dras in i polisutredningen."


När jag började läsa den här boken störde jag mig något vansinnigt på språket i boken men jag kan tyvärr inte sätta fingret på vad exakt det var som störde mig. När jag sedan började komma in i boken blev den faktiskt så pass spännande att språket inte längre störde mig. Tyvärr så är mitt helhetsintryck av boken att den inte är speciellt bra, finns mycket mer välskrivna deckare än den här och storyn känns inte alls trovärdig. Ett plus för att man faktiskt inte på en gång kan lista ut vem som är mördaren, något som är allt för vanligt när man läser deckare tycker jag.

Som sagt, boken är medelmåttig men man får komma ihåg att det är författarens debutbok så hon kanske inte är riktigt varm i kläderna ännu? För 41 kr blir boken din och du hittar den bl.a. här.

13 kommentarer:

 1. Tack så mycket :)

  har inte hunnit ner än. Bussen går om några min. oj jag måste springa ^^

  hoppas det är bra med dig!
  puss

  SvaraRadera
 2. denna bok har jag ju måste läsa den!

  SvaraRadera
 3. sv: ja de är riktigt goda =) varför äter du inte dem längre? =)

  SvaraRadera
 4. Ja sjukt snällt av henne verkligen, med så generad haha. Hur är det att läsa till jurist?

  SvaraRadera
 5. Hamra på österlen har jag nog fan missat måste undersöka det direkt var det ligger haha

  SvaraRadera
 6. helt rätt :D scorett är tammefan underbart! fast det har inte öppnat i umeå ännu, men kunde inte hålla mig :D så ringde runt till flera butiker i sverige...de var slutsålda nästan överallt...men till slut så ;)

  SvaraRadera
 7. sv: ah okej, jag förstår =)

  SvaraRadera
 8. sv: superkul att du är med i dagens blogg :)

  SvaraRadera
 9. sv: superkul att du är med i dagens blogg :)

  SvaraRadera
 10. ah hitta inte hamra på kartan får fråga mormor eller mor de har bättre koll, mor är ju uppvuxen på österlen så :)

  SvaraRadera
 11. sv: hih tack :D älskar ju skor <3

  SvaraRadera
 12. Tack :D !

  jag har läst den boken :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails