onsdag 11 augusti 2010

Recension: Anonyma skoälskares klubb

Har precis läst ut Anonyma skoälskares klubb av Beth Harbison och tänkte att ni skulle få en liten recension av boken.

Handling: "Är du som jag? Älskar skor men har inte råd att köpa vad du vill? Om du har storlek 38 och är intresserad av att byta dina Manolos mot Maglis etc så ses vi på tisdagskvällar. Kanske kan vi hjälpa varandra ...

Svar till Anonyma skoälskares klubb"

Lorna Raffertys ekonomi har kraschat men trots att hon egentligen inte har råd att köpa nya skor kan hon inte klara av tanken på att inte få några nya designerskor. Hon sätter därför ut annonsen ovan för att hitta andra kvinnor i samma situation.

Gruppen träffas en gång i veckan och består av politikerhustrun Helen, vars man har spärrar hennes kreditkort då han får veta att hon ljugit om att hon slutat med p-piller. Sandra som har torgskräck och inte kan gå ut och därför finansierar sin skoshopping genom att sälja telefonsex och Jocelyn som egentligen inte är intresserad av skor men som vill komma bort från sitt jobb som barnflicka i den rika familjen där frun hela tiden får henne att utföra arbete som inte följer av arbetsbeskrivningen och dessutom får henne att arbeta på sin fritid om hon råkar befinna sig i huset.

Bedömning: Riktigt bra chiclit som från början påminner lite om En Shopaholicks bekännelser men som sedan visar sig var rätt annorlunda från den. Kvinnorna i klubben utvecklar en nära vänskap och hjälper varandra genom problem och motgångar. En riktigt lättsmält må bra bok som blev riktigt svår att lägga ifrån sig. Rekommenderas till er som gillar lättsmälta må bra böcker med chiclit-tema.

Du hittar boken som pocket för 39 kr här.

9 kommentarer:

 1. låter som en bok man skulle klicka hem :)

  SvaraRadera
 2. Hm, låter som en ganska bra bok ju! :D

  Sv: Har du någon tatuering eller piercing tro?

  SvaraRadera
 3. sv: Ja parisare är verkligen supergott :) Man tycker att det borde "hitta sin väg" dit ner någon gång också så gott som det är hehe.

  Lillbebben är beräknad den 9-e december, så jag har lite mindre än hälften kvar *spännande*

  SvaraRadera
 4. tack så mycket! jag är jätte nöjd med mina nya vita plagg. :) hoppas att allt är väl med dig, nu är det ju länge sedan sist då bloggen min legat nere. kram kram

  SvaraRadera
 5. låter som en intressant bok! å andra sidan kan jag läsa det mesta bara det är pocket.. haha! tack för tipset.

  SvaraRadera
 6. Den boken vill jag läsa =)

  SvaraRadera
 7. Låter som en trevlig bok att läsa! =)
  Var och hälsade på kompisar i sommar och fastnade för Coupling då, helt underbar! =)

  SvaraRadera
 8. e du tillbaka från wein än? :)
  läs gärna min diss text o säg vad du tycker om den :D

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails