söndag 24 januari 2010

Recension av Alfahannen - Katarina Wennstam

Kan väl börja med att tala om att det här är Katarina Wennstams tredje roman och jag har inte läst några av de tidigare så kan inte jämföra denna med de två tidigare....

Boken utspelar sägs ska utspela sig i Sveriges filmvärld där vi får möta den kände skådespelaren Jack Rappe och den unga tjejen Emma som är ny i filmvärlden. Jack Rappe är ett riktigt rötägg som behandlar kvinnor som han känner för det och som struntar fullständigt i om de är med på noterna eller inte.

Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken då jag läst Katarina Wennstams repotagebok Flickan och skulden och faktiskt tyckte den var riktigt bra. Tyvärr levde inte den här boken upp till mina förväntningarn. Boken är skriven på alldelens för enkel prosa, vilket iofs gör den lättläst men inte speciellt spännande. Dessutom är hennes beskrivning av den våldtagna kvinnan och våldtäktsmannen inte alls i närheten av vad jag förväntat mig av någon som är så påläst i ämnet. Man hade hoppats på en förklaring till vad Emma ser hos Jack Rappe och varför hon låter honom behandla henne så som han gör vilket man tyvärr aldrig får.

På det hela taget tycker jag tyvärr är den här boken skildrar ett så otroligt viktigt ämne på ett ganska intesägande sätt. Skulle rekommender de som vill läsa något av författaren att istället satsa på repotageboken Flickan och skulden.

På en skala från 1-10 får den här bara en 2:a av mig. För de som är intresserade av boken så finns den att köpa hos Adlibris för 169 kr.

10 kommentarer:

 1. Tack så mycket!

  Det är svårt och läsa annats när man pluggar med tycker jag, får lätt ångets över det då :( men försöker göra dte på tåget nu för att inte ha ihjäl mig själv med mina egna krav.

  SvaraRadera
 2. Hejsan. Okej. Barnvaktsjouren?? Jo min helg har varit lugn legat på soffan 24/7 typ. Kram

  SvaraRadera
 3. Sv. Ja Avatar var en av de bästa filmerna jag har sett faktiskt. Har du sett den än? =)

  SvaraRadera
 4. ska hoppa att läsa den då! aldrig ens hört talas om författaren :S

  SvaraRadera
 5. Huhu, är det några böcker jag ska hugga in på är det mina kursböcker. Min distanskurs startade idag och självklart rivstartar vi med världens fråga som jag inte fattar något av, baha. Konstiga begrepp om teorier. Är typ statsvetenskap (Europakunskap) och det är krångligt. Haha, gnäll gnäll på mig.

  SvaraRadera
 6. JAg är ingen bokmänniska tyvär:P

  Svar: Tack visst var det:)

  /E

  SvaraRadera
 7. Hejsan. Tack:) I veckan händer inte så mycket i och med att jag hoppar på kryckor så blir det mest til att ligga högt med foten. Men ikväll ska jag på ljusparty och i morgon kommer en vän o fikar :) Själv då? aha okej ja man vet ju aldrig när det e dags att föda. Kram

  SvaraRadera
 8. Skoj med bok tips.Ha en skön måndag.kram

  SvaraRadera
 9. sv: ahh, okej.. kanske borde läsa någon då och se vad det är för något :D

  i veckan händer inget speciellt direkt! skola, träning, plugg, umgås med vänner & sambo och så.. själv då?

  SvaraRadera
 10. Ja det var en skön start att börja dagen med en god smoothie..Ha en skön måndag söta.kram

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails