tisdag 28 april 2009

Godaste kladdkakan

Kladdkaka

Du behöver:

100 g smör

2 ägg

3 dl socker

1 1/2 dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

50 g mörk choklad, minst 60 %kakaohalt (100 gram om du vill ha en riktigt chokladig kaka)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter alternativt en aluminiumform. Har du kokos hemma kan du gärna bröa med det (själv använder jag krossade digestivekex)

3. Smält smöret

4. Vispa ägg och socker

5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt

6. Tillsätt det smälta smöret och vispa ordentligt

7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner den i smeten

8. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 min. beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att den blir kladdig bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.

Vill du ha en lite lyxigare kaka kan du låta den svalna i 5 minuter och sedan hyvla över ca; 100 g nougat eller breda över lite glasyr bestående av valfri choklad som du smält och blandat med lite grädde (vispgrädde, ej vispad). Servera med vispgrädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails